Přeskočit na obsah

Šacung padl i doma, můžem se těšit na Čakovice!

Po domácím triumfu nad Šacungem v prvním čtvrtfinálovém duelu rozhodlo naše A mužstvo o postupu do semifinále Extraligy s konečnou platností v úterý na svatého Václava. Odveta na hřišti Šacungu dopadla prakticky stejně, jako první utkání, výsledkem byl opět „kanár“, i když tentokrát ne tak absolutní, neboť domácím se podařilo vyhrát jeden set.

O zisk toho jediného setu se postarali Kanda s Trucem a střídajícím Fürbacherem, když v prvním setu druhých dvojic překvapivě přetlačili Vankeho s Putíkem 10:9. Další šance na úspěch měl ve službách Šacungu hrající slovenský internacionál Matej Prachár, když v singlu potrápil Karla Hrona dvakrát 9:10, a to bylo v podstatě všechno, na co se domácí zmohli.

SK Šacung Benešov – SK Liapor 0:5

Zápasy: Kalas, Prachár – Jakub Medek, Bíbr 9:10, 8:10; Kanda, Truc (Fürbacher) – Vanke, Putík 10:9, 5:10, 7:10; Kalas, Kanda, Fürbacher – Jakub Medek, Putík, Kokštein (Hron) 7:10, 4:10; Voltr, Truc, Prachár (Vale) – Vanke, Bíbr, Tolar (Matěj Medek) 5:10, 9:10; Prachár – Hron 9:10, 9:10.

Ve čtyřce už náš tým očekává soupeř úplně jiné váhové kategorie než Šacung, v boji o postup do finále se utká s obhájcem titulu (z roku 2019) Avií Čakovice. Výkonnostní rozdíl je patrný na první pohled do výsledků základní části soutěže: Šacung s jediným bodem za plichtu s posledním Žatcem se topí u dna tabulky, zatímco Čakovice se s jedinou prohrou s Modřicemi vyhřívají na stříbrné příčce. První semifinálové utkání se hraje v sobotu 9. října od 10:00 v Čakovicích, odveta o týden později v sobotu 16. října od 14:00 v Doubí a případné třetí utkání v sobotu 23. října opět v Čakovicích. Pokud se podaří Avii zdolat, postoupí Liapor do superfinále, které se odehraje ve státní svátek vzniku Československa ve čtvrtek 28. října v Praze.