Přeskočit na obsah

První krok do semifinále extraligy: Šacung si odvezl kanára!

Ani letos by nemělo naše A mužstvo chybět mezi elitní čtyřkou, která si to rozdá o extraligové medaile. První krok do semifinále udělalo v sobotu přesvědčivým triumfem nad benešovským Šacungem.

Utkání s mladým a snaživým soupeřem se odehrálo v tanečním rytmu za pouhopouhou hodinu a půl a vítězství našeho týmu bylo naprosto dokonalé. Výhra 5:0 na zápasy a 10:0 na sety je „kanár“ jak vyšitý. Hosté měli zisk setu na dosah jen dvakrát, poprvé napínal nervy diváků v souboji druhých dvojic nestárnoucí Franta Kalas ve 2. setu až do stavu 9:9 a podruhé v souboji prvních trojic hosté ve 2. setu vedli 6:8, ale oba ty případy naši hráči ustáli bez ztráty kytičky.

O postupu do semifinále by měli naši rozhodnout už v úterý na svátek svatého Václava, kdy je na programu odveta v Benešově, že by došlo na třetí duel v sobotu 2. října v Doubí, tomu snad nevěří ani nejskalnější příznivci Šacungu.

SK Liapor – SK Šacung Benešov 5:0

Zápasy: Vanke, Putík – Hokr, Truc (Kanda) 10:5, 10:8; Jakub Medek, Bíbr – Kalas, Prachár 10:5, 10:9; Vanke, Matěj Medek, Bíbr – Hokr, Truc, A. Fürbacher (Vale) 10:8, 10:9; Jakub Medek, Putík, Kokštein – Kalas, Voltr, Prachár (Kanda, J. Fürbacher) 10:7, 10:5; Hron – Hokr 10:4, 10:3.