Přeskočit na obsah

Na prahu soutěžního roku 2013

194Tak je tu konec března a turnajem trojic Austin Cup ve Vsetíně opět začíná soutěžní část roku 2013. Jak na tom jsme a kam míříme? – Tak to je otázka, kterou si položil a na kterou sám odpovídá trenér extraligového A mužstva SK Liapor Witte Karlovy Vary GERHARD KNOP:

Tak jak bylo již zmíněno dříve vedoucím mužstva Františkem Veselým, zimní příprava probíhala téměř nerušeně a poměrně intenzivně. Opětovně jsme do přípravy zařadili nové prvky, pro náš sport netradiční, a také jsme cvičili vybrané herní situace, kde vnímáme stále určité nedostatky. Co je ale neméně důležité, vstupujeme do nové sezony ve stejném hráčském složení, tedy i s Michalem Kokšteinem, který se nakonec rozhodl svou kariéru neukončit ani nepřerušit. Určitě to tedy znamená, že náš celek by měl být silnější, protože „mladší“ výkonnostně povyrostli a „střední věk“ získal další zkušenosti a natrénoval nové herní prvky.

Na druhou stranu je potřeba varovat před nepřiměřeným optimismem. Máme stále určité slabiny, ale hlavně je pro nás klíčové, aby naše „základní“ sestava včetně fluktuujícího Jiřího Dvořáka vydržela zdravá po celou sezonu. Pokud tomu tak bude, pak pevně věříme v účast v semifinále extraligy a určitě budeme pracovat na tom, aby to, co nebylo dokončeno v předchozích letech, mohlo být letos dotaženo do vítězného konce. Nejde jen o extraligu, ale i o individuální mistrovství republiky. Cílem tedy musí být nejen medaile, ale také nějaká zlatá.

Zároveň je třeba vnímat změny sestav našich soupeřů. Letos určitě bude minimálně pět rovnocenných kandidátů na čtyři místa v play off – Modřice, Šacung, Čelákovice, Vsetín a také my, samozřejmě. No a zbývající celky zajisté nic nedají zadarmo, takže musíme začít hned zhurta a nic nepodcenit. Extraliga určitě nabídne zajímavé výsledky i zápletky a my musíme makat každý zápas, aby ty zápletky byly bez nás.

O víkendu tedy absolvujeme poslední část přípravy – Austin Cup ve Vsetíně, kde ještě vyzkoušíme bez větších nervů sestavy a herní situace a snad i vylepšíme výsledek z roku 2012, kdy se naše dvě sestavy probojovaly do čtvrtfinále, ale bohužel ne dále. A pak již cestujeme 6. dubna do Žatce, kde „malým derby“ vstoupíme do extraligy.

Na všechna utkání zveme naše fanoušky a jen připomenu, že v sobotu 13. dubna ve 14:00 začínáme doma s nováčkem soutěže Český Brodem. Držte nám palce!!!