Přeskočit na obsah

Béčko přivezlo body z derby v Aši

Po nevyvedeném vstupu do soutěže, kdy v zahajovacím kole II. ligy vinou zranění dvou hráčů prohráli v Čelákovicích, se hráči B mužstva SK Liapor Witte v předehrávce 4. kola uklidnili domácí výhrou nad týmem TJ Plazy a v sobotu přivezli své první druholigové body z hřiště soupeře. Zajeli si pro ně do Aše.

Jiskra AŠ  – SK Liapor Witte B 4 : 6

Utkání mělo zvláštní příchuť dvojího derby. Jednak se v něm střetli jediní dva zástupci Karlovarského raje v soutěži a navíc šlo o derby druholigových nováčků. Domácí do soutěže „spadli“ z 1. ligy a hosté postoupili z krajského přeboru. Prvoligová zkušenost s výhodou domácího prostředí dělalo favority z Ašských, náš tým zase sázel na výkony trojice ostřílených extraligových veteránů Bláhy, Kubína a Dvořáka a stále se lepšících dorostenců.

Až do poloviny utkání se hrálo jednoznačně v režii Liaporu. Naši celkem snadno vyhráli obě dvojky i obě trojky a vedli 0:4. Jenže pak se to zadrhlo.

„Vložená dvojka se nám vůbec nepovedla, mladíci Svoboda s Dudou a střídajícím Vlastou Kubínem mladším domácím velký odpor nekladli a Aš snížila na 1:4. Další bod pro domácí pak přidal Čermák, když v singlu přehrál Radima Kubína, a nedařilo se nám ani v první odvetné trojici. Sice jsme vyhráli první set a i ten druhý ze začátku vypadal nadějně, ale bohužel jsme si ho vlastní nedisciplinovaností prohráli a pak i třetí a naše vedení se smrsklo na 3:4,“

líčí kritické momenty utkání trenér B mužstva SK Liapor Witte Tomáš VESELÝ.

O tom, že si z Aše dovezeme přinejmenším bod, se rozhodlo ve druhé odvetné trojici, která bezpečnou výhrou upravila skóre utkání na 3:5. Domácí pak sice ještě v první odvetné dvojici snížili na 4:5, ale pak nastoupil náš elitní dvougenerační debl Karel Bláha s Radimem Kubínem a po výborné hře získali vítězný šestý bod.

„Zápas byl veden velmi dobře rozhodčími a hrál se v celkově dobré atmosféře dvou družstev kamarádů. Největším soupeřem obou bylo především ne zcela dobré počasí. Nejlepšími hráči na naší straně byli tentokrát všichni, kteří do zápasu nastoupili. Předvedli dobrý kolektivní výkon, a tak by to mělo pokračovat,“

věří Tomáš Veselý.

V dresu SK Liapor Witte B v Aši hráli: Bláha, Dvořák, Vlasta Kubín st., Vlasta Kubín ml., Radim Kubín, Tomáš Veselý, Duda, Svoboda a Malý.