Přeskočit na obsah

Forma se vrací, áčko přivezlo body ze Šacungu

Po delší době opět kompletní, tedy s už uzdravenými Kubou Medkem, Michalem Kokšteinem a Karlem Hronem, nastoupilo naše A mužstvo v sobotu na Šacungu k utkání, ve kterém šlo jistě o víc, než o dva body. Že náš tým z Benešova přiveze body, se sice „tak nějak“ čekalo, vždyť se Šacungem jsme naposledy prohráli v roce 2010, určitě se ale nečekalo, že to ale půjde tak snadno. Do nějaké vyrovnanosti měl ten duel daleko, jen ve dva z osmi zápasů se hrály na tři sety a domácí squadrra místy působila až příliš odevzdaně.

Začalo to přitom pro Šacung slibně, když Doubrava s Ungermannem přehráli Kubu Medka s Dvořákem a přivedli svůj tým do vedení 1:0. Jenže bylo to naposledy, co domácí vedli, podle jakých not se bude hrát ukázali už ve druhém zápase dvojic Vanke s Kokšteinem a na jejich triumf navázaly nejen obě naše trojky, ale i dvougenerační debl Bláha s Radimem Kubínem, a bylo to 1:4.

Samostatnou kapitolou byl singl, ve kterém proti dvoumetrovému zkušenému třicátníkovi Doubravovi nastoupil benjamínek našeho týmu Radim Kubín. Majitel dvou bronzových a čtyř bramborových medailí ze singlových šampionátů měl co dělat, aby se prosadil, a podařilo se mu to až ve druhém setu, když v tom prvním mu byl Radim více než rovnocenným soupeřem a podlehl až posledním možným balonem 10:9.

Bod ze singlu byl poslední, který si Šacung mohl přičíst k dobru, odvetné trojky už se opět hrály podle karlovarského scénáře. Náš tým si jasnou výhrou upevnil pozici na 4. místě tabulky, zvýšil svůj náskok na pátý Šacung na tři body a k bronzovému Vsetínu se přiblížil na bod. Byl to pro naše barvy dobrý den!

SK Šacung Benešov – SK Liapor Witte 2 : 6

Zápasy: Doubrava, Ungermann – Jakub Medek, Dvořák 10:7, 5:10, 10:8; Makara, Flaks – Vanke, Kokštein 4:10, 7:10; Doubrava, Knytl, Flaks – Jakub Medek, Dvořák, Kokštein 10:5, 9:10, 9:10; Makara, Ungermann, Kupský (Kalas) – Vanke, Matěj Medek, Vlasta Kubín 6:10, 2:10; Kalas, Kupský – Bláha, Radim Kubín 9:10, 8:10; Doubrava – Radim Kubín 10:9, 10:6; Doubrava, Knytl, Flaks – Vanke, Matěj Medek, Vlasta Kubín 9:10, 3:10; Makara, Kalas, Kupský (Ungermann) – Jakub Medek, Dvořák, Kokštein 8:10, 9:10. Sety: 5:13. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.