Přeskočit na obsah

Karel Bláha s Michalem Kokšteinem vyhráli jubilejní Energie Cup v Lounech

Vítězové jubilejního 20. ročníku Energie Cupu Karel Bláha a Michal Kokštein
Vítězové jubilejního 20. ročníku Energie Cupu Karel Bláha a Michal Kokštein

Ani po skončení mistrovských soutěží letošní sezona nekončí, ale pokračuje sérií halových turnajů, z nichž mnohé si co do prestiže s mistrovskými soutěžemi nezadají. Takový je i tradiční Energie Cup, který v Lounech pořádá Nohejbalový klub ELNA Počerady. Letos se hrál už po dvacáté a z vítězství na něm se radovali hráči našeho SK Liapor Witte Karel Bláha s Michalem Kokšteinem.
Doubskou nohejbalovou školu v Lounech reprezentovalo celkem pět hráčů, vedle veteránů turnaje Kokšteina s nejméně deseti a Bláhy s pěti účastmi (a jedním společným vítězstvím) se tady představili Libor Chytra, Jan Kubát a Jakub Medek, kteří startovali v kombinovaných sestavách s hráči jiných oddílů. Do závěrečných bojů o medaile se ale probojovali právě jen veteráni Bláha s Kokšteinem, kteří pro tuto příležitost oblékli dresy „rodných“ Tašovic. Sítem kvalifikace prošli bez větších problémů a do finálové části postoupili s jedinou porážkou, kterou jim v nadstavbové části uštědřili čelákovičtí Vedral s Flekačem. Pak už naše dvojka nenašla přemožitele, ve čtvrtfinále vyřadila další čelákovický debl Spilku se Šafrem, v semifinále čakovickou elitu Jirku Suchého s Kalousem a konečně ve finále Doubravu s Kupským, kteří na turnaji startovali v dresu Červeného Kostelce.
„Užili jsme si to, jak se patří, i když odehrát v jednom tahu deset zápasů bylo pro mne dost náročné. Ale je pravda, že už dlouho jsem si tak nezahrál,“ svěřil se Karel Bláha, který za pár měsíců oslaví 45. narozeniny a z Loun si kromě vítězné trofeje odvezl i cenu pro nejlepšího blokaře a smečaře  turnaje.
Z výsledků – semifinále: Plazy A – Červený Kostelec 1:2 (7:10, 10:9,8:10), SK Liapor Witte – Čakovice A 2:1 (10:5, 7:10, 10:9); o 3. místo: Čakovice A – Plazy A 0:2 (9:10, 9:10); finále: Tašovice – Červený Kostelec 2:1 (10:9, 2:10, 10:8).
Konečné pořadí: 1. Tašovice (Bláha, Kokštein), 2. Červený Kostelec (Doubrava, Kupský), 3. Plazy A (Moc, Šťastný), 4. Čakovice A (Suchý, Kalous).

Kompletní výsledky turnaje