Přeskočit na obsah

Prázdniny končí, v sobotu přivítáme Modřice!

O tři dny dříve, než nový školní rok, odstartuje o posledním prázdninovém víkendu „podzimní“ část letošní sezony nohejbalu. V Divizi 1 Ligového poháru, která v letošním „koronavirovém“ roce nahradila Extraligu, jsou na programu utkání 5. kola a naše A mužstvo v něm čeká soupeř nejvyšší kvality. Jedenáctinásobného klubového mistra republiky MNK Modřice přivítáme v areálu SK Liapor Witte v Doubí v sobotu 29. srpna v tradičním čase 14:00 hodin.

V jarní části sezony, negativně poznamenané vládními epidemiologickými opatřeními, odehrálo naše „áčko“ tři mistrovská utkání s rozdílnými výsledky. V úvodním duelu vybojoval doma plichtu se Vsetínem, následovala jasná výhra 1:6 na hřišti prvoligového Prostějova a hned den nato prohra 6:3 na dvorcích extraligového nováčka v Holicích. Co můžeme čekat od utkání s Modřicemi?

„Na prahu druhé poloviny základní části soutěže přivítáme našeho odvěkého rivala, tým ze všech nejsilnější, který nás určitě hned v prvním zápase prověří a ukáže nám naše možnosti a zároveň slabiny, na kterých bude třeba do vyřazovacích bojů zapracovat. Diváci se budou mít na co těšit, rozhodně chceme předvést nohejbal té nejvyšší kvality,“ je přesvědčený hrající trenér a lídr našeho A mužstva Jan Vanke.

Odhadovat před prvním utkáním po prázdninové pauze jakékoli šance je vždy těžké, mnoho by mohly napovědět výsledky letních přípravných turnajů, ale: „Letní příprava u nás neproběhla úplně ideálně, z důvodu zdravotních indispozic některých hráčů základní sestavy jsme museli celou řadu tradičních turnajů oželet. Hráči podstoupili individuální fyzickou přípravu a jako tým jsme se pak v posledních týdnech zaměřili především na hru a sehranost sestav. Na Modřice bychom rádi nastoupili kompletní, ale pořád nám tu visí velký otazník nad plnou způsobilostí ke hře u dvou hráčů,“ stýská si Jan Vanke, který je sám jedním z těch dvou nedoléčených, druhý je Michal Kokštein. „Naším jednoznačným cílem je postoupit do play off a následně do finále, a tomuhle cíli také všechno podřídíme. Odečteme-li nás dva marody, je zbytek mančaftu zdravý, kluci jsou maximálně připravení, na utkání se těší a určitě udělají všechno pro co nejlepší výsledek. Důležitá bude i podpora diváků, věřím, že jich přijde hodně a že budou slyšet,“ zve fanoušky na utkání Jan Vanke.

Utkání 5. kola Divize 1 SK Liapor Witte – MNK Modřice se hraje v sobotu 29. srpna od 14:00 hodin. Pro fanoušky je v areálu připraven kompletní servis včetně občerstvení, soutěže v kopání „prasátek“, bohaté divácké tomboly a koncertu bigbítové kapely New Sharks, která to rozbalí hned po utkání.