Přeskočit na obsah

Úřadující mistři republiky neměli proti našemu áčku moc šancí vyniknout

Extraliga nohejbalu měla v sobotu na programu už dvanácté z celkem 14 kol základní části, ve kterém náš A tým nastoupil na hřišti úřadujících klubových mistrů republiky ve Vsetíně. Valaši v prvním letošním vzájemném měření sil ve 4. kole 1. května v Doubí padli 6:4 a asi si nepředstavovali, že by doma mohli dostat ještě více. A přece se to stalo, i navzdory tomu, že v dresu Vsetína nastoupili i Stupák s Brutovským, kteří na Prvního máje ve Varech absentovali.

Utkání začalo těsnou výhrou domácích Chalupy se Stupákem, kteří Kubu Medka s Kokšteinem ve velmi vyrovnaném souboji porazili dvakrát 10:9, to ale bylo ze strany domácího týmu na delší dobu vše. V následujících čtyřech zápasech už bodovaly výhradně naše sestavy, zadarmo to ovšem nebylo ani náhodou – oba zápasy trojic i vložená dvojka se rozhodovaly v koncovkách třetích setů.

Domácí se trochu nadechli až za stavu 1:4, kdy druhý bod pro Vsetín přidal slovenský internacionál Laco Stupák, který má doma ve vitríně zlaté medaile ze singlových šampionátů v obou republikách bývalého Československa. Jeho vydřené vítězství nad Karlem Hronem 10:9 ve 3. setu už ale nemohlo rozjetou karlovarskou mašinu zastavit, další bodíky už na konto domácích nepřišly.

„Dnes rozhodly především větší vůle a klid. Třetí sety se překlopily, kromě singlu, vždy na naší stranu. Vsetín se ocitá v drobné herní krizi, kterou jsme stoprocentně využili. Jsem rád za tohle vítězství, díky všem hráčům za bojovný výkon ve všech formacích, ale především jsem rád, že jsme ten zápas vůbec stihli, kvůli dopravní situaci na D1 to do poslední chvíle nebylo jisté,“ shrnul své dojmy z utkání hrající trenér vítězného týmu Jan Vanke.

NK Climax Vsetín – SK Liapor Witte 2:6

Zápasy: Chalupa, Stupák – Jakub Medek, Kokštein 10:9, 10:9; Brutovský, Plachý – Vanke, Dan Putík 8:10, 9:10; Chalupa, Stupák, Gargulák (Kurka) – Jakub Medek, Kokštein, Bíbr (Hron) 10:6, 1:10, 9:10; Brutovský, Plachý, Vichtora – Vanke, Matěj Medek, Dan Putík 8:10, 10:6, 8:10; Kurka, Gargulák (Vichtora) – Matěj Medek, Bíbr (Hron) 7:10, 10:9, 5:10; Stupák – Hron 10:6, 8:10, 10:9; Chalupa, Stupák, Gargulák (Kurka) – Vanke, Matěj Medek, Dan Putík 7:10, 8:10; Brutovský, Plachý, Vichtora – Jakub Medek, Kokštein, Bíbr (Hron) 10:4, 8:10, 9:10. Sety: 8:13. Vývoj skóre: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.