Přeskočit na obsah

Zlatá neděle našich nadějí

Po několika letech, kdy družstva mládeže SK Liapor Witte hrála spíš druhé housle, se letos našim nadějím daří. Mimořádným úspěchem skončil start družstva mladších žáků na 5. turnaji Krajského přeboru družstev žactva Plzeňského kraje, který se konal u nás v Doubí. Na startu bylo po šesti dvojicích starších i mladších žáků z pěti oddílů bývalého Západočeského kraje, na konci naše veliká radost!

Náš oddíl SK Liapor Witte měl silné zastoupení v kategorii mladších žáků, kde startovali Marek Lebeda s Tobiášem Gregorem a Matěj Sunek s Petrem Stýblem. S debly Baníku Stříbro, AC Zruč-Senec a SDH Hradecko neměli moc práce a zcela po zásluze se podělili o dvě nejcennější trofeje. Lebeda s Gregorem skončili bez ztráty setu na 1. místě a Sunek se Stýblem na 2. místě podlehli v průběhu turnaje právě jen vítězům.

Odpoledne v době, kdy už se v Doubí rozdávaly žákovské medaile, sahali o 80 kilometrů dále na jihovýchod po triumfu naši dorostenci. V 9. kole BOTAS dorostenecké ligy nastoupili na dvorcích AC Zruč-Senec. Po domácí výhřa 5:2 ve 4. kole tam jeli v roli mírných favoritů, a tuto roli také na sto procent sehráli. V sestavě Pavel Gregor, Matěj Fujan, Vojta Tišnovský, Pavel Gasczyk a Lukáš Tolar nenechali nikoho na pochybách, kdo je na hřišti pánem, a domácím dovolili uhrát čestný bod až v úplně posledním zápase dvojic. Družstvo tak vybojovalo už páté letošní vítězství a se 13 body a aktivním skóre setů 32:31 si upevnilo pozici na 4. místě tabulky.