Přeskočit na obsah

Hráči našeho „béčka“ proměnili hřiště v Doubí v nedobytnou pevnost. Ať jim to vydrží!

V nedobytnou tvrz proměnila hřiště v Doubí rezerva našeho extraligového celku. Ve druhé nohejbalové lize odehrál letos tým SK Liapor Witte B na domácím hřišti už čtyři mistráky a ve všech zaslouženě slavil triumf!

V prvním domácím utkání sezony hostilo naše béčko nováčka soutěže, českobudějovické Legendy. V improvizované sestavě (bez Dvořáka a Peciny) vyhrálo 6:4, když až do stavu 4:4 vyrovnané utkání zlomil výhrou v singlu mladíček Lukáš Tolar. Ve druhém domácím mistráku zavítal ve středu 1. května do Doubí loňský vítěz základní soutěže SDH Hradecko, se kterým měsíc před tím, v předehrávce 12. kola, naše rezerva uhrála plichtu 5:5. Na Prvního máje se ale hráči v červených dresech SK Liapor Witte vytáhli, a přestože ani tentokrát nebyli kompletní (chyběli Pecina a Zrzavecký) soupeře doslova deklasovali „kanárem“. Nadstandardní výkon odvedl na bloku Michael Vale a opět se blýskl věkově pořád ještě žák Lukáš Tolar, který v singlu porazil Milana Smolu.

Do třetice všeho dobrého hostila karlovarská rezerva loni v základní části soutěže třetí Zaječov, a opět bylo na co se koukat! Naši, poprvé kompletní, sice nezačali právě nejlépe a po prvních třech zápasech vypadali „na ručník“, ale pak vývoj utkání otočili správným směrem a dotáhli do vítězného konce. Pro soupeře je výsledek trochu nespravedlivý, za bojovnost a nasazení by si zasloužili aspoň bod za plichtu.

SK Liapor B – NK Zaječov 6:4 (14:8)
Sestava vítězů: Pecina, Veselý, Dvořák, Bláha, Kubín, Toth, Tolar, Zrzavecký, na střídání připraveni Vale a Kyliánek. Jediným stoprocentně úspěšným hráčem byl nový kapitán Zrzavecký.

Zatím poslední zářez na pažbě si hráči béčka udělali v sobotu, kdy vyprovodili s přídělem 6:3 Sokol Slaný. Celkově si tak upevnili 2. místo v průběžné tabulce A skupiny II. ligy, o které se dělí s rovněž devítibodovým Hradeckem. Svým příznivcům, kterých zase není tak úplně málo, se na domácím hřišti příště představí za dva týdny v sobotu 25. května, kdy ve 2. kole odvet přivítá tým z Janovic (odkud si ve 3. kole naše béčko odvezlo „kanára“). Další domácí utkání pak je na programu až 22. června, to do Doubí přijedou Chabařovice (u nich naše béčko prohrálo 6:1).