Přeskočit na obsah

Nohejbaloví „old boys“ se mají na co těšit

Setkání bývalých spoluhráčů, soupeřů a kamarádů v příjemné turnajové atmosféře, dobře si zahrát bez zbytečných omezení a večer se společně pobavit u táboráku a muziky přímo na hřišti – tak to je hlavní smysl akce, která se pod názvem POHÁR PREZIDENTA SK Liapor WITTE uskuteční už tuto sobotu 1. června v areálu našeho SK Liapor Witte v Doubí.

Turnaj vypsaný jako Neoficiální mistrovství České republiky v nohejbalu trojic veteránů navazuje na úspěšnou premiéru, která se pod stejným názvem odehrála v červnu 2016. Tenkrát do Doubí přijelo sedmnáct trojic „starých pánů“ ze všech možných koutů repubiky od Stříbra na jihozápadě až po Ostravu na severovýchodě, letošní „Pohár prezidenta“ bude ještě velkolepější. Vypsaný je pro dvě věkové kategorie, nad 45 a nad 60 let, s kapacitou 16 trojic v každé z nich, a obě jsou naplněny! V Doubí se tak sejde víc jak stovka hráčů, z nichž většina ve své době patřila k mistrům svého oboru a nemálo z nich zdobí tituly mistrů republiky, Evropy i světa.

Domácí scénu budo v této vznešené společnosti reprezentovat především vítězové „Poháru prezidenta 2016“ v sestavě Karel Bláha, Vlasta Kubín, Franta Veselý a Gerča Knop, ve stejné věkové skupině jsou přihlášeni i další veteráni Liaporu Jirka Dvořák, Tomáš Toth a Ríša Makara a ani tím není počet hráčů, kteří ve své době oblékali dres Liaporu, zdaleka vyčerpaný. Západočeský nohejbal zde spolu s nimi budou zastupovat i hráči oddílů, které se už sice z tabulek oficiálních soutěží vytyratily, ale z historie našeho sportu je vymazat rozhodně nejde – z Chodova, Mariánských Lázní, Horního Slavkova, Stříbra a dalších.

Turnaj je samozřejmě po celý den přístupný i divákům, kteří mohou těšit na parádní třídopadový nohejbal v podání mistrů svého oboru. Hlady a žízní přitom nebude nikdo trpět a ani o další zábavu nebude nouze. Vše vyvrcholí večerním mejdanem s doprovodem známé karlovarské skupiny „Petr nebo Pavel“.