Přeskočit na obsah

Pramálo radosti v Českém Brodě

Jak sedláci u Chlumce jsme dopadli na jubilejním 50. mistrovství republiky v nohejbalu trojic mužů v Českém Brodě. Na šampionát, který se konal poslední srpnovou sobotu v Českém Brodě, reprezentovaly SK Liapor Witte dvě trojice, do vyřazovacích bojů ale neprošla ani jedna z nich.

Více nadějí se vkládalo do sestavy v čele s kapitánem extraligového áčka Honou Vankem, s nímž hráli Matěj Medek, Karel Hron a Zdeněk Musil. Ve čtyřčlenné skupině C odehráli tři zápasy a nezískali ani bod. Ve svém prvním vystoupení podlehli hladce ve dvou setech B trojce Vsetína (Kurka, Majštiník, Bílý), v následujících zápasech s B trojicemi Modřic (Kop, Hanus, Topinka) a Čelákovic (Flekač, Spilka, Šafr, Sýkora) si sice vynutili tři sety, ale na výhru nedosáhli a turnaj pro ně skončil.

Jen o chloupek lépe dopadla B trojka ve složení Tomáš Bíbr, Jakub Medek a Vlasta Kubín. Los je poslal do pětičlenné B skupiny, kde vyfasovali áčka tří extraligových klubů a trojici lídra I. ligy Startu Praha. Po prohrách 1:2 se Startem (Tůma, Sachl, Bálek, Zátka), 0:2 se Šacungem (Doubrava, Kalas, Kadeřábek) a 1:2 se Vsetínem (Chalupa, Stupák, Gargulák, Gebel) vybojovali jediné karlovarské vítězství na šampionátu, když ve třísetové bitvě porazili A trojku pořádajícího Slavoje Český Brod (Vokáč, Matějka, Štěpař, Janík). Ani to jim ale k lepšímu než čtvrtému místu ve skupině nepomohlo a byli tím pádem rovněž odsouzeni do rolí diváků.

„Zklamání to je, to určitě. Výsledky rozhodně neodpovídají úrovni přípravy, která byla samozřejmě prioritně zaměřená na velice důležitá utkání, která nás čekají začátkem září v extralize,“ přiznal prezident našeho klubu Vladimír Hlavatý a dodal: „Doufám, že v sobotu na Šacungu a pak i v posledním dole extraligy doma s Českým Brodem budeme úspěšnější.“