Přeskočit na obsah

Karlovy Vary hostily mistrovství republiky starších žáků v singlu

Soutěžní ročník 2017 českého nohejbalu uzavřelo Mistrovství České republiky starších žáků v singlu. Poslední z celkem patnácti (!) republikových šampionátů se odehrál první listopadovou v Karlových Varech a sešlo se na něm celkem 32 hráčů z 15 oddílů z celé republiky.

Mistrovství s rekordní účastí („norma“ bývá 24 sestav) bylo i pro tak zkušené pořadatele, jakými disponuje náš oddíl SK Liapor Witte, těžkým logistickým oříškem. Zvládlo se to nakonec za „pouhých“ osm hodin jen díky tomu, že „do služby“ nastoupili další pořadatelé a rozhodčí, a že se podařilo zajistit třetí hrací plochu v tělocvičně ZŠ Tuhnice.

V konkurenci, jaká se v KV ARENě sešla, bylo těžké hledat favority. Medailisté z loňska, Zdeněk Kalous s Vildou Ungermannem z Čakovic i bronzový Vašek Pohl ze Zbečníka už letos hrají za dorost, a tak „papírově“ na tom byl nejlépe loni čtvrtý náš Kuba Krška. Ten ale bohužel neměl neměl svůj den, a turnaj tak pro něho skončil už ve čtvrtfinále, kde ho vyřadil čelákovický Daniel Matura.

Více se čekalo i od dalšího hráče dorosteneckého týmu SK Liapor Witte a „úřadujícího“ singlového šampiona v kategorii mladších žáků Lukáše Tolara. Ten na mistrovství startoval v dresu svého mateřského oddílu Baník Stříbro, ale v konkurenci o kategorii starších borců skončil rovněž ve čtvrtfinále, kde ho zastavil Adam Vachulka z Pekla nad Zdobnicí.

Při neoficiální „tipovačce“ v řadách přítomných trenérů znělo nejčastěji jméno Erika Zavackého, jenž ty, co mu věřili, nezklamal, došel až do finále a do Českého Brodu si odvezl stříbro.

Nejúspěšnějším týmem turnaje byl ale Sokol Holice, který do bojů o medaile vyslal dva hráče, a oba byli na bedně. Pro zlato si tam došel Dominik Veselý a pro brambory Marek Vojtíšek. Kluci, o kterých ještě před rokem prakticky nikdo neslyšel, se letos na nejvyšší úrovni prosadili ve všech disciplínách. Na MČR v Čelákovicích vybojovali v sobotu 4. června titul a den na to brali bronzové medaile ve trojicích. Ve Varech mohli dopadnout ještě lépe, kdyby se nepotkali už v semifinále.

Medailisté 16. MČR starších žáko v singlu. Mistr republiky Dominik Veselý je druhý zleva, úplně vlevo je holický trenér Marek Líbal.
Medailisté 16. MČR starších žáko v singlu. Mistr republiky Dominik Veselý je druhý zleva, úplně vlevo je holický trenér Marek Líbal.