Přeskočit na obsah

Cesta do semifinále vede přes Modřice

Bez nejmenší přestávky, hned týden po skončení základní části soutěže se v sobotu roztočí ruleta play off Extraligy nohejbalu. Zatímco v tabulce základní části první Vsetín i druhé Čakovice mají semifinále jisté a budou odpočívat, čekají týmy na 3. až 6. místě tabulky tuhé boje. Čelákovice hostí Český Brod, a v Karlových Varech se představí jedenáctinásobný šampion MNK Modřice.

Na hřišti SK Liapor Witte v Doubí se odehraje souboj soupeřů, kteří se velmi dobře znají z mnoha přímých soubojů o titul a co do výkonnosti si letos mohou hledět do očí zpříma. Obě vzájemná utkání v základní části soutěže, v Modřicích i v Doubí, totiž skončila remízou 5:5. Ta nyní samozřejmě není možná, utkání v play off musí mít vítěze, a proto se hrají bez třetích dvojic na devět zápasů.

Hrálo se takhle i před rokem, kdy naše áčko s Modřicemi bojovalo v semifinále, a po domácí výhře 5:3 dokázalo stejným poměrem zvítězit i na hřišti soupeře. Otevřelo si tak vrátka do superfinále a k titulu klubových mistrů republiky. Pro Modřice byla ta porážka velice hořká, vždyť tým, který si tehdy právě brousil zuby na dvanáctý titul, před tím na vlastním hřišti neprohrál více než čtyři roky!

Letos se souboj Liapor – Modřice odehrává „o level níže“ už ve čtvrtfinále, výsledky bychom si ale určitě přáli stejné. Pomoci v tom může i podpora diváků, kterých se očekává plný „kotel“.

První utkání čtvrtfinále Extraligy nohejbalu SK Liapor Witte – MNK Modřice se hraje v sobotu 16. září od 14:00 na dvorcích SK Liapor Witte v Doubí, pro případ nepříznivého počasí je připravena hala Slavie v Drahovicích.