Přeskočit na obsah

Lídr Extraligy Vsetín nám v Doubí body nenechal

Poslední hrací den Extraligy před prázdninami se nám moc nevyvedl. Ve dvanáctém ze čtrnácti kol základní části měl náš tým na jedné straně výhodu domácího prostředí, na straně druhé ale soupeře, že těžšího si už vybrat nemohl. Vsetín jako aktuální lídr soutěže, který v deseti extraligových kolech za sebou nepoznal hořkost porážky, přijel do Doubí v plné síle se všemi oporami a nijak se netajil touhou potvrdit svoje postavení v čele tabulky výhrou nad úřadujícími klubovými mistry republiky.

Bodovat, a ještě lépe vyhrát v posledním domácím utkání před prázdninami chtěli i naši hráči, a začátek utkání napovídal, že by se to dokonce mohlo i podařit. Kuba Medek s Hronem sice v úvodním zápase dvojic prohráli, ale Vanke s Kokšteinem okamžitě srovnali a hned nato jsme šli nahoru, když Vanke s Matějem Medkem a Vlastou Kubínem celkem přesvědčivě ve třech setech udolali Brutovského trojku.

„Slibovali jsme si, že půjdeme do trháku, že Kuba Medek s Kokšteinem a Hronem si s druhou vsetínskou trojicí snadno poradí a zvýší na 3:1, ale Chalupova sestava na to měla jiný názor a naopak vyrovnala na 2:2. Šli jsme pak ještě jednou nahoru, když Matěj Medek s Bíbrem vyhráli vloženou dvojku, ale to byla bohužel naše labutí píseň. Naděje, že Karel Hron zopakuje svůj excelentní výkon z Čelákovic proti Kolenskému, se v zápase se Stupákem nenaplnila, úřadující mistr obou republik byl tentokrát k neporažení,“ přiblížil rozhodující část utkání manažer karlovarského týmu František Veselý.

Naděje prý sice umírá poslední, tentokrát ale umřela hned v prvním odvetném zápase trojic, když Vankeho sestava nedokázala porazit „horší“ vsetínskou trojici Chalupovu. Trojice Jakuba Medka na „Brutusovu“ sestavu nestačila a dvojky měl tentokrát Vsetín jasně lepší.

I přes prohru se Vsetínem si A tým SK Liapor Witte udržel v Extralize čtvrtou příčku a budeme věřit, že by to tak mohlo vydržet až do konce základní části. S pravděpodobností hraničící s jistotou se tak v duelu o postup do semifinále střetneme s Modřicemi, a pokud se „něco“ v posledních dvou kolech základní části nepokazí, budeme začínat doma.

Extraliga teď bude mít dvouměsíční přestávku, nohejbalu si ale užijeme dosyta hned v prvním dnu prázdnin. To se totiž v našem areálu v Doubí koná mistrovství republiky dvojic, kde budou barvy SK Liapor Witte hájit až čtyři debly.