Přeskočit na obsah

Jihočeská mise našeho áčka v rytmu kvapíku

Jasná výhra rozdílem třídy a posun do horní poloviny extraligové tabulky; tak by se do jedné věty dala shrnout sobota našeho A týmu. Po výhře nad Šacungem se úspěch na hřišti dosud nezvítězivších Českých Budějovic skoro dal čekat, že to ale půjde tak lehce, překvapilo i optimisty. Domácí se prakticky nezmohli na účinný odpor, uhráli jen jeden zápasový bod a celkem pouhé tři sety. Konečný výsledek 1:6 je stejný, jako ten, který naše áčko z Budějovic přivezlo skoro přesně před rokem, 16. dubna 2016 (tenkrát se ovšem hrálo teprve 1. kolo).

„Naše celkové vítězství předznamenal triumf Kuby Medka s Radimem v úvodních deblech. V pohodě a klidu svou bezchybnou hrou dovolili domácím ve dvou setech jen osm míčů. Vanke s Hronem ve druhé dvojce sice nezačali nejlíp, ale po prohraném prvním setu se našli a zvýšili naše vedení na 0:2. Trojky opět dokázaly, že jsou naší silnou zbraní, a za stavu 0:4 už bylo o konečném výsledku prakticky rozhodnuto,“ přiblížil úvodní smršť v podání našeho celku prezident SK Liapor Witte Vladimír Hlavatý, který duel sledoval z tribuny.

Svůj čestný bod domácí uhráli ve „vložce“ zásluhou Vondráška se Žikešem, ale tím byly aktivity Jihočechů vyčerpány. Hned v následujícím duelu singlistů ukázal, kdo je pro tento den na hřišti pánem, Karel Hron, když ve dvou setech přehrál osmnáctiletou domácí naději Višvádera, a poslední hřebík do rakve Dynama zatloukli velice přesvědčivě Vanke s Matějem Medkem a Radimem Kubínem. Utkání se odehrálo v rytmu kvapíku – kvůli přesunu z neregulérního venkovního hřiště do haly se začínalo až ve tři odpoledne a deset minut po páté už bylo vymalováno…

Dynamo České Budějovice – SK Liapor Witte 1:6

Zápasy: Tůma, Šafránek (Ryneš) – Jakub Medek, Radim Kubín 5:10, 3:10; Musil, Višváder (Matějka) – Vanke, Hron 10:5, 7:10, 9:10; Musil, Matějka, Tůma (Žikeš) – Jakub Medek, Vlasta Kubín, Hron 5:10, 4:10; Vondrášek, Višváder, Šafránek – Vanke, Matěj Medek, Radim Kubín 9:10, 5:10; Vondrášek, Žikeš – Matěj Medek, Vlasta Kubín 10:6, 10:6; Višváder – Hron 8:10, 8:10; Musil, Matějka, Tůma (Žikeš) – Vanke, Matěj Medek, Radim Kubín 4:10, 5:10. Sety: 3:12.