Přeskočit na obsah

Extraliga pro nás startuje v Českém Brodě

Tak jsme se konečně dočkali, už tuto sobotu 8. dubna se rozeběhne Extraliga mužů a týden nato se o Velikonocích roztočí kola dalších ligových soutěží. Příznivci karlovarského nohejbalu si letos bohužel ostrý start sezony na vlastní oči nevychutnají, A mužstvo SK Liapor Witte totiž do soutěže vstoupí na hřišti nováčka soutěže v Českém Brodě.

Náš tým do extraligy vstupuje jako obhájce mistrovského titulu, který vybojoval v nervydrásajícím „superfinálovém“ duelu s Čakovicemi, za favorita soutěže se ale nepovažuje. „Jako úřadující mistři si samozřejmě nemůžeme stavět laťku nízko, ale na druhou stranu musíme být realisty. V mužstvu už třetím rokem probíhá generační výměna, kdy tíhu odpovědnosti za výsledky od zkušených matadorů postupně přebírají mladí, a letošní sezona z tohoto pohledu bude zřejmě nejsložitější. Na startu sezony tak jako reálný cíl vidím klidný a bezproblémový postup do play off,“ zůstává při zemi manažer ligových družstev SK Liapor Witte František Veselý. „Hlavně ale chceme kvalitním a atraktivním nohejbalem a výhrami na domácím hřišti bavit naše fanoušky.“

Pár hodin před startem extraligy už je do značné míry jasné, v jaké sestavě do soutěže naše áčko naskočí: „Tvrdé jádro tvoří Vanke, Hron, bratři Medkové a Vlasta Kubín spolu s matadory Dvořákem a Kokšteinem, který ale v důsledku nedávno prodělané infekce v 1. kole určitě nenastoupí. Absentovat bude i Tomáš Bíbr, který se sice z loňského zranění už vykřesal, ale na plnou zátěž to ještě není, a tak bude v prvních týdnech hrát v druholigovém béčku. Nováčkem v základní sestavě je Radim Kubín a k dispozici budou i fluktuanti ze soupisky B mužstva Dan Svoboda, Michal Valenta, Tomáš Zrzavecký a zkušený bývalý hráč extraligového Žatce Michal Pecina, který je naší jedinou letošní posilou,“ vypočítává Veselý.