Přeskočit na obsah

Poslední mistrovské medaile letošní sezony se rozdávaly v Karlových Varech

Soutěžní sezona 2016 definitivně skončila. Tečkou za ní bylo 22. Mistrovství České republiky v nohejbalu trojic starších žáků, které první prosincovou neděli v Karlových Varech pořádal náš klub SK Liapor Witte. A proč se nepochválit, byla to tečka jak se patří. Turnaj, který se odehrál v hale míčových sportů KV Arena, patřil k těm nejvydařenějším! Díky za to patří v první řadě osvědčenému a dobře sehranému pořadatelskému týmu, který mistrovství připravil do nejmenších podrobností. Videoprojekce z extraligového superfinále i z mistrovství světa, slavnostní zahájení za přítomnosti náměstka karlovarského primátora Jiřího Klsáka, česká národní hymna v podání živé hudby, sbor zkušených a za všech okolností korektních arbitrů, rychlý a bezchybný výsledkový servis, nablýskané poháry a medaile, které těm nejlepším předával kapitán nohejbalových mistrů světa Jan Vanke, to vše dohromady vytvořilo atmosféru, za jakou by se nemusel stydět žádný vrcholný turnaj dospělých. Díky ovšem patří i všem zúčastněným týmům, které k bezproblémovému průběhu turnaje přispěly bezpříkladnou disciplínou a kázní všech hráčů, takže se napjatý časový harmonogram turnaje podařilo nejenom dodržet, ale dokonce o pár minut zkrátit.

2016-MCR-3-zaci-avia

Mistrovství se vydařilo i po herní stránce, byla tu k vidění celá řada velmi kvalitních a dramatických zápasů. Výkonnostně podle očekávání dominovali žáci Avie Čakovice, které na místě koučoval bývalý reprezentant a mnohonásobný šampion Vilda Ungermann. Jeho svěřenci projeli kvalifikací i pavoukem jako nůž máslem bez ztráty jediného setu a s ohromujícím skóre míčů 140:64, a zcela zaslouženě si do Prahy odvezli zlaté medaile mistrů republiky a jako třešničku na dort i cenu pro nejlepšího hráče mistrovství, kterou získal Zdeněk Kalous.

Žákovský nohejbal na vysoké úrovni předváděly i další medailisté, „stříbrní“ kluci ze Zbečníka, „bronzové“ naděje nohejbalových Modřic i „bramboroví“ žáci z Chabařovic. Za svoje výkony se ale nemusí stydět ani většina trojic, které vypadly už v osmičce. Smůlu na čtvrtfinálový los měli žáci Čelákovic, kteří do semifinále neprošli přes pozdější šampiony z Čakovic, a kluci ze Šacungu, kteří ve čtvrtfinále podlehli až ve třetím setu Modřickým.

2016-MCR-3-zaci-liapor-1
Naše trojka v akci, smečuje Zdenda Rendl

Karlovarský nohejbal na turnaji reprezentovaly dvě trojky. Benjamínci Vojta Tišnovský, Kuba Svoboda, Michal Eliáš a Lukáš Petr do toho šli s cílem načerpat nějaké zkušenosti otrkat se na velkém turnaji, žádné zázraky se od nich nečekaly, a ani se nedostavily. Naše A trojka v sestavě Patrik Toman, Zdenda Rendl a Kuba Krška měla ambice vyšší, bohužel se ale nenaplnily. Klukům se sice podařilo postoupit do play off, tam ale skončili hned v 1. kole pavouka. Narazili na Chabařovice a v třísetové bitvě, která byla určitě nejdramatičtějším, nejvyrovnanějším a možná i nejpohlednějším zápasem dne, podlehli. K postupu do čtvrtfinále jim scházel jediný balon, po setech 10:9, 9:10 a 10:9 šli ale dál Chabařovičtí.

Výsledky turnaje

2016-MCR-3-zaci-medailisti
Společné foto medailistů – zleva modré Modřice, černé Chabařovice, žlutý Zbečník a vpravo modré Čakovice