Přeskočit na obsah

„Mates“ Kubín slaví padesátku

vesely-kubin-blaha
Na začátku kariéry – s Frantou Veselým a Karlem Bláhou

Nechce se tomu věřit, ale bude to už pětatřicet roků, co se na hřišti v Doubí objevil „mladý nadějný sportovec, tichý a vlasatý chlapec“ jménem Vlasta Kubín. Nohejbalový míč mu učaroval hned napoprvé, a že byl „urpuťák“, výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Byl u historicky vůbec první medaile z mistrovství republiky pro doubský nohejbal, když s Frantou Veselým a Karlem Bláhou v roce 1984 v Českých Budějovicích vybojovali bronz ve dvojicích dorostu. Postupně se vypracoval mezi nejjasnější hvězdy našeho klubu a je podepsán pod všemi největšími úspěchy karlovarského nohejbalu.

Dvojnásobný mistr Evropy z Mönchengladbachu 1995
Po vítězství v PMEZ 2003

Byl platným hráčem týmu, který ještě před rozdělením Československa v roce 1991 vyhrál Národní ligu České republiky a v následujících 15 letech vybojoval šest titulů vítězů extraligy a dvakrát vyhrál PMEZ. V roce 1993 přivezl do Doubí historicky první titul mistra republiky v kategorii mužů, když s Karlem Bláhou v Přerově vyhráli šampionát ve dvojicích a dva roky nato si na krk pověsil hned dvě zlaté z Mistrovství Evropy v Mönchengladbachu, kde stál na nejvyšším stupínku ve dvojicích i trojicích. Bylo těch titulů, pohárů a medailí, které během své kariéry vybojoval, tolik, že se ani nebudeme snažit je všechny vypočítat. Prostě hodně, a basta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uvidíme se v pátek!!!

Co ovšem připomenout musíme, je skutečnost, že tahle živá legenda karlovarského nohejbalu a dodnes aktivní hráč B týmu SK Liapor Witte Vlasta Kubín v pátek 7. října 2016 oslaví svou padesátku! Slavit se bude – a kde taky jinde? – ve sportovním areálu SK Liapor Witte v Doubí. Oslava propukne v 18:00 a zváni jsou všichni bývalí i současní spoluhráči a kamarádi.

A naše společné přání?
„Hodně zdraví, štěstí a elánu do další padesátky!“