Přeskočit na obsah

Rozhodnuto může být už v Čelákovicích

Poslední krok na cestě do semifinále extraligy mohou – a všichni věříme, že také udělají – hráči našeho A mužstva už tuto sobotu v odvetném utkání kvalifikace play off v Čelákovicích. Pojedou tam nabuzeni výraznou výhrou v prvním utkání, v němž v hale Lokomotivy Karlovy Vary excelovali 5:1. Vyrovnali tak nepříznivou bilanci z posledních dvou let, kdy ze čtyř vzájemných střetnutí jen jedno vyhráli, jednou uhráli plichtu a dvakrát odešli poraženi, a navázali na úspěch z roku 2014, kdy Spartak v semifinále extraligy vyřadili dvěma jasnými výhrami – v Čelákovicích 2:5 a doma 5:1.

Odveta v Čelákovicích rozhodně nebude žádnou procházkou růžovým sadem, domácí jsou na svém poněkud atypickém hřišti velice nebezpeční. Mimo jiné to dokazuje i „kanár“, který tam našim hráčům zazpíval v posledním předprázdninovém kole. Ten ale na druhou stranu může podstatně zvýšit motivaci a vůli celého týmu po vítězství.

„Naším cílem je každopádně výhra a ukončení kvalifikační série už v Čelákovicích,“ potvrzuje odhodlání celého týmu vedoucí mužstva Tomáš Bíbr a potvrzuje to i hrající trenér Jan Vanke: „Očekáváme střetnutí pod výraznou diváckou kulisou a v napjaté atmosféře. Předpokladem úspěchu je poradit si s rozměry jejich hřiště a příjmem smečovaného podání. Rozhodující určitě bude vstup do utkání, jestliže se nám podaří ukořistit jednu z prvních dvou dvojic, věřím v ukončení série už v Čelákovicích.“

Utkání na hřišti Spartaku Čelákovice se hraje v sobotu 24. září od 14:30 hodin.