Přeskočit na obsah

Základní část extraligy ukončilo naše A mužstvo výhrou nad Vsetínem

Jen zisk nejméně jednoho bodu v posledním utkán základní části extraligy zaručoval hráčům našeho A mužstva pro první utkání kvalifikace play off výhodu domácího prostředí, nakonec ale se Vsetínem vybojovali oba. A tak se mohou fandové karlovarského nohejbalu v sobotu do Doubí vydat opět, tentokrát „na Čelákovice“.

Že se v sobotu nad Vsetínem „musí“ vyhrát, bylo každému jasné už předem, a brzy po začátku utkání už také bylo jasné, že se vyhraje. Valaši, kteří už měli svoje třetí místo jisté, nám to trošku ulehčili, když svoje nejtěžší váhy Brutovského s Perunem nechali doma (v Košicích), ale právě jen trošku. Sestava, se kterou přijeli, nebyla žádná „druhá liga“, Slováci Stupka s Galusem, Nezval, Gargulák a další jsou hráči s vysokým extraligovým standardem, a na našem hřišti to také dokázali a svoji kůži rozhodně nedali zadarmo.

V deblech se ještě body dělily, když Vanke s Kokšteinem ve dvou setech přehráli Nezvala s Gebelem a následně Kuba Medek s Hronem ve třech setech podlehli slovenským internacionálům Galusovi se Stupákem. Trojky se ale už hrály v naší režii, i když každá s jiným průběhem. Nejprve Vanke s Matějem Medkem a Hronem v klidu a hladce ve dvou setech přejeli Nezvala s Kurkou a Gebelem, aby se hned vzápětí strhla docela zajímavá bitva. Kuba Medek s Kokšteinem a Vlastou Kubínem nezačali proti Galusovi se Stupákem a Gargulákem moc dobře a pochlapili se až za stavu 6:8, který pak čtyřmi balony otočili na 10:8. Ve druhém setu, který měl až do stavu 6:8 naprosto stejný vývoj, se ale paní Štěstěna v koncovce přiklonila k soupeřům, a tak se nakonec rozhodovalo až ve třetí zkrácené hře. Tam už naše sestava jasně dominovala, soupeři dovolila jen dva balony, a bylo to 3:1.

O celkovém výsledku se rozhodlo v nepárové části utkání. Nejprve Matěj Medek s Vlastou Kubínem jasně přehráli Kurku s Gargulákem a zvýšili na 4:1. Pátý bod, který definitivně potvrdil naší čtvrtou příčku v konečné tabulce základní části, se urodil v singlu, když mistr republiky z roku 2012 (a vicemistr z roku 2013) Karel Hron porazil úřadujícího šampiona Ladislava Stupáka. Utkání tím sice nekončilo, Vsetín ještě dokázal trochu zlobit a Galusova sestava výhrou nad první domácí trojicí snížila na 5:2, ale celkový triumf našeho týmu už byl neodvratný. Třísetovou výhrou nad Nezvalovou sestavou ho také hned vzápětí podtrhli Kuba Medek s Kokšteinem a Vlastou Kubínem, a bylo posekáno!

SK Liapor Witte – Climax Vsetín 6:2

Zápasy: Vanke, Kokštein – Nezval, Gebel 10:6, 10:8; Kuba Medek, Hron – Galus, Stupák 10:7, 7:10, 8:10; Vanke, Matěj Medek, Hron – Nezval, Kurka, Gebel 10:6, 10:5; Kuba Medek, Kokštein, Vlasta Kubín ml. – Galus, Stupák, Gargulák 10:8, 8:10, 10:8; Matěj Medek, Vlasta Kubín ml. – Kurka, Gargulák 10:7, 10:5; Hron – Stupák 10:7, 10:8; Vanke, Matěj Medek, Hron – Galus, Stupák, Gargulák 9:10, 6:10; Kuba Medek, Kokštein, Vlasta Kubín ml. – Nezval, Kurka, Gebel 9:10, 10:4; 10:8. Sety: 13:6. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.