Přeskočit na obsah

Extraligové prázdniny definitivně končí, v sobotu náš tým prověří Čakovice

Dvouměsíční extraligové prázdniny definitivně končí, „podzimní“ část soutěže odstartuje poslední srpnovou sobotu 12. z celkem 14 kol základní části. Náš tým nastoupí už v 10:00 dopoledne k důležitému utkání v Čakovicích, a rozhodně ho nečeká nic snadného. Ve své pozvánce na toto utkání to nepopírá ani hrající trenér A mužstva SK Liapor Witte Jan Vanke:

„Čeká utkání s Čakovicemi a rozhodně se nebude jednat o snadnou úlohu, získat jakýkoliv bod na horké půdě Pražanů. Je vždy velkou neznámou, jak se týmy připravují na podzimní část sezony. Přeci jenom jsou dva měsíce dlouhá doba, forma a zápasový rytmus jsou narušené a je velice nevyzpytatelné, jak si s tím jednotlivé týmy poradí. Letos byl vymyšlen staronový systém soutěže, který nabízí poslední tři zápasová kola základní části až na podzim a následně nadstavbu v podobě čtvrtfinálového play off, kam postupují týmy na třetím až šestém místě, přičemž první dva týmy po základní části na svého semifinálového soupeře čekají v klidu. Právě tým z Čakovic se nyní vyhřívá na druhé postupové příčce do play off a rozhodně tuto pozici bude chtít potvrdit.

Nám extraligový los, podle konečného umístění v minulé sezoně, na poslední tři mistrovská utkání základní části přisoudil ty nejtěžší možné soupeře, teď Čakovice a na poslední dvě kola na našich dvorcích v sobotu 3. září Modřice a za týden nato v sobotu 10. září Vsetín. Naším cílem pro základní část bylo probojovat se do play off a pro čtvrtfinále si zajistit co možná nejlepší výchozí pozici, což znamená výhodu domácího prostředí. O to právě budeme v posledních třech utkáních usilovat, i když snadné to nebude.

Téměř celou základní část se potýkáme s velkou marodkou, sešlo se tolik okolností a zranění, že při vyrovnanosti soutěže můžeme považovat dosažený bodový zisk za uspokojivý. Vždyť jsme postupně přišli o čtyři ze šesti hráčů základní sestavy! Naštěstí za ně skvěle zaskočili jak matadoři Karle Bláha a Jirka Dvořák, tak naši mladí, bratři Kubínové a Daniel Svoboda, kteří dostali šanci otrkat se i v zápasech proti těm nejlepším týmům z České republiky. Teď už se to lepší, zdravotně se zmobilizoval dlouho chybějící Karel Hron, který by měl být na podzim zcela fit, a s menšími, byť dlouhotrvajícími zdravotními potížemi by měli být připraveni i Michal Kokštein a Jakub Medek. Chybět bohužel bude i nadále Tomáš Bíbr, který před týdnem podstoupil operaci kolene předního křížového vazu a pro letošní sezonu má dohráno.

Jak se náš tým se zraněními a formou popasuje ve zbytku základní a v nadstavbové části, naznačí už utkání v Čakovicích. Za hráče mohu říct jediné, že se s nepřízní osudu budeme chtít porvat a případně zasáhnout i do boje o cenné kovy.“