Přeskočit na obsah

Prohru s Čakovicemi odčinilo naše áčko triumfem v Českém Brodě

S domácí porážkou od Čakovic „na hřbetě“ nastupovali v sobotu nohejbalisté SK Liapor Witte ve 3. kole extraligy v Českém Brodě na hřišti soupeře, který je jako jediný v loňském ročníku dokázal dvakrát porazit. Poprvé skoro přesně před rokem 19. dubna v Českém Brodě a podruhé posledního května v Doubí. Do třetice už se ale Českobrodským vyhrát nepodařilo a naopak na svém hřištu utrpěli výraznou porážku:

Slavoj Český Brod – SK Liapor Witte 2 : 6

Naši hráči do utkání vletěli na plný plyn a první tři zápasy vyhráli bez ztráty jediného setu. Domácí se vzpamatovali až v polovině utkání, kdy dvěma vydřenými třísetovými výhrami snížili stav utkání na 2:3. Všechny jejich naděje na případný zvrat utkání pak ale rázně uťal Karel Hron, který v singlu deklasoval českobrodského Sýkoru ve 2. setu 3:10 a zbytek utkání už se pak hrál výhradně podle karlovarských not. Druhá trojka, ve které Bíbra nahradil trenér Dvořák, odčinila předchozí prohru jasným triumfem nad Ešnerovou formací, které nepomohl ani střídající Kaděra, a poslední hřebík do rakve Slavoje zatloukla Vankeho trojice, která soupeře smetla ve dvou setech se skóre míčů 8:20.

„Do Brodu jsme si jeli pro dva body, jiný výsledek pro nás nepřipadal do úvahy. Utkání jsme měli celu dobu pod kontrolou a vyhráli jsme naprosto zaslouženě, místy to byla tak trochu exhibice. Je ovšem nutno říct, že soupeř byl proti Čakovicím podstatně slabší,“ podotkl k utkání, které vyneslo lázeňský tým na druhou příčku extraligové tabulky, vedoucí mužstva Michal Kokštein.

Výsledky zápasů: Janík, Kaděra – Vanke, Kokštein 6:10, 9:10; Ešner, Štěpař – Jakub Medek, Bíbr 8:10, 7:10; Ešner, Štěpař, Janík – Vanke, Matěj Medek, Hron 6:10, 9:10; Cibulka, Petřina, Sýkora – Jakub Medek, Bíbr, Kokštein 10:4, 6:10, 10:8; Cibulka, Sýkora – Matěj Medek, Hron 9:10, 10:6, 10:9; Sýkora – Hron 8:10, 3:10; Ešner (Kaděra), Štěpař, Janík – Jakub Medek, Dvořák, Kokštein 5:10, 8:10; Cibulka, Petřina, Sýkora (Líbal) – Vanke, Matěj Medek, Hron 2:10, 6:10. Sety: 4:14. Vývoj utkání: 0:3, 2:3, 2:6.

Triumf slavila v sobotu i rezerva našeho extraligového týmu, která ve 3. kole II. ligy vybojovala první dva letošní body na hřišti Sokola Slaný.