Přeskočit na obsah

V Doubí se chystají nohejbalové hody, přijedou Čelákovice a v sobotu Vsetín

Hotové hody v podobě tří ligových zápasů během tří dnů čekají fanoušky nohejbalu na Karlovarsku v závěru tohoto týdne. Lákavé menu otevře ve čtvrtek utkání 7. kola Witte Automotive extraligy, ve kterém naše A mužstvo přivítá druhý tým aktuální tabulky Spartak Čelákovice. Se soupeřem, který už dávno nepatří k nováčkům soutěže, máme vysoce aktivní bilanci, naposledy naše áčko s Čelákovicemi v základní části soutěže prohrálo 13. června 2009 (v Čelákovicích 6:3) a od té doby už jsme ztratili jen bod za remízu 2. dubna 2011 (opět v Čelákovicích). Letos jsou výkony obou soupeřů zcela srovnatelné, oba mají po jedné prohře a po jedné plichtě a v tabulce dělí náš tým na 3. místě od „stříbrných“ Čelákovic jen nepatrně lepší skóre. Duel by měl být podle všech předpokladů bojem o každý bod, o každý balon.
Tuhý boj se dá čekat i v sobotním utkání se Vsetínem. Valaši po špatném vstupu do soutěže vystrčili růžky ve 3. kole, kdy porazili Šacung, na Prvního máje smetli nováčka soutěže z Českých Budějovic na jeho hřišti 1:6 a v sobotu si zvedli sebevědomí, když „kanárem“ poslali ke dnu tabulky Český Brod. Do Doubí určitě přijedou s motivací odčinit porážku z 1. kola soutěže, ve kterém doma prohráli 3:6, máme se tedy opět na co těšit!

Naše družstvo do obou utkání nastoupí sice bez Karla Hrona, který je stále ve stavu zraněných, ale v bojové náladě, chutí vítězit a sebevědomím posíleným remízou se suverény z Modřic a přesvědčivou výhrou na hřišti odvěkého rivala Šacungu. V sestavě nebude chybět Vanke, jehož zdravotní problémy z utkání na Šacungu jsou v podstatě zažehnány, a Karel Bláha, který už byl pro zbytek sezony zařazený na soupisku A mužstva jako stálý hráč (až dosud hrál jako fluktuant pendlující mezi A týmem a rezervou).

Utkání SK Liapor Witte – Spartak Čelákovice se hraje na dvorcích SK Liapor Witte v Doubí ve čtvrtek 8. května a utkání SK Liapor Witte – NK Climax Vsetín v sobotu 10. května, začátky obou jsou stanoveny na 14:00 hodin. Příznivce nohejbalu čeká nejenom kvalitní sport nejvyšší úrovně, ale i čím dál oblíbenější divácká soutěž v kopání míče přes síť a bohatá tombola.
Jako předzápas sobotní extraligy se hraje od 10:00 hod  utkání II. ligy, ve kterém rezerva SK Liapor Witte přivítá třetí tým druholigové tabulky NK Zaječov.