Přeskočit na obsah

Dres SK Liapor Witte oblékne dvojnásobný mistr republiky Karel Hron

Mezera, která vznikla po skončení sezony 2013, kdy své působení u SK Liapor Witte po oboustranné přátelské dohodě ukončili Vladimír Babka a Libor Chytra,  se zaceluje.

Karel Hron ještě v dresu PKS Okna Žďár nad Sázavou
Karel Hron ještě ve „starém“ dresu

„S radostí můžeme už dnes oznámit příchod třiadvacetiletého hráče prvoligového PKS Okna Žďár nad Sázavou Karla Hrona. Jeho přestup k nám musí ještě potvrdit Sportovně technická komise ČNS, ale všechny formality jsou vyřízeny a pro přestup nejsou žádné překážky,“ ohlašuje novou posilu trenér extraligového A mužstva Gerhard Knop.

„Příchod Karla Hrona není jen přestupem hráče na dva tři roky, ale očekáváme, že Karel se dlouhodobě etabluje nejen v našem nohejbalovém družstvu, ale i v celém oddílu, a předpokládáme i jeho stěhování k nám na Karlovarsko. Není to tedy krátkodobá investice, a proto nelze ihned očekávat velké výsledky, na druhou stranu jde o příchod velmi kvalitního hráče. Karel Hron je reprezentantem České republiky, má tři medaile z Mistrovství ČR, kde v letech 2011 a 2012 vybojoval titul a na posledním MČR 2013 stříbro, byl bronzový na MS mužů 2012 v Nymburce a rok předtím vybojoval stříbro na ME mužů a zlato na MS juniorů. Jeho hlavním úkolem v mužstvu bude logicky singl, ale postupně ho budeme zapracovávat do sestav dvojic i trojic. Věříme v jeho, na nohejbal ne zcela obvyklý, profesionální přístup ke sportu a v jeho perspektivu, která v součtu s naší perspektivní generací kolem Tomáše Bíbra a bratří Medků může přinést našemu oddílu opět velké výsledky v příštích letech. Osobně bych Karlovi přál hodně zdaru na hřišti při premiéře v nejvyšší klubové soutěži, ale také úspěšný přechod do nového prostředí v osobním životě, se kterým mu samozřejmě pomůžeme.“